A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja a SZORAKESZ és a Gulág Emlékbizottság rendezésében

Időpont:
2015. november 21. szombat, 11:30 - 2015. november 21. szombat, 11:30
Esemény helyszíne:
Derkovits Gyula Általános Iskola, Budapest, 1061, Városligeti fasor 4.

2015. november 21-én, szombaton, nagyszabású, kegyeleti sétával egybekötött emléknapi ünnepségét szervez a SZORAKÉSZ és a Gulág Emlékbizottság annak a több, mint 800.000 magyar áldozatnak a tiszteletére, akiket a GULAG/ GUPVI lágereibe elhurcoltak.

A megemlékezésen hallhatják többek között Menczer Erzsébet, a SZORAKESZ elnökének megemlékező beszédét, Pregitzer Fruzsina színművész előadását.
Az ünnepségen köszöntőt mond Orbán Viktor miniszterelnök.

Az ünnepségen való részvétel a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni 2015.11.15-ig telefonon, vagy e-mailben, Csányi Róbertnél, a 06/20/2267828-as telefonszámon, vagy a csanyi.robert@fidesz.hu email címen.

Az ünnepséget követő kegyeleti sétára várjuk mindazon érdeklődőket, akik szeretnének méltó módon emlékezni az áldozatokról. A séta 12:30-kor indul a Derkovits Gyula Általános Iskolától a terror Háza Múzeumig.

A Terror Háza Múzeumnál fellép a Braunhaxler dalkör. Ezt követően Dr.Prof.habil Szakály Sándor tart történeti áttekintést. Schubert, Ave Maria-ját hallhatják Ötvös Csilla, a Magyar Állami Operaház énekese előadásában. Emlékező beszédet mond Dr. Rétvári Bence Államtitkár, amit gyertyagyújtó megemlékezés kísér.