Pályázati felhívás a TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványánál

A TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Alapítványa (4400 Nyíregyháza, Rákóczi u. 18-20.) kiadói hozzájárulást nem kérő alkotói pályázatot hirdet a „Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve” keretében.

A pályázati mű témája: Megemlékezés és tiszteletadás a Nyíregyházáról a GULAG-ra elhurcolt polgári lakosság emlékére „Sötét napok-fekete évek – emlékező antológia” e-könyv megjelentetésével.

Novellákat, karcolatokat, verseket, olyan történelmi, levéltári kutatások anyagát és hiteles visszaemlékezéseket várunk, amelyek megfelelő tényanyagot nyújtanak a történelmi háttér és a történések pontos megismeréséhez. A legjobb alkotások bekerülnek az antológiába!

Beküldési határidő: 2016. augusztus 21.

Az alkotásokat elektronikus formában, (.doc vagy .docx formátumban) a siker@pegazustv.hu címre várjuk!

Kérjük az alábbi pályázati adatlapot is kitölteni és e-mailben elküldeni! Adatlap letöltése...

További információ: www.temimoricz.hu; temimoricz@gmail.com

Tudta-e…

Tudta-e, hogy a málenkij robot, azaz a második világháború utáni szovjetunióbeli kényszermunka magyar elnevezése a „маленькая работа” (malenykaja rabota, azaz „kis munka”) orosz kifejezésből ered? A kényszerítő eseményeknél a szovjetek a civilek megnyugtatásaként ismételgették e kifejezést, hogy a civilek megnyugodjanak, munkájukra csupán rövid ideig lesz szükség.