Sajtóközlemény: Indul a 2016-os GULÁG Országos Tanulmányi Verseny!

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő első alkalommal hirdette meg, 2016. szeptember 27-én a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében megrendezésre kerülő Országos Tanulmányi Versenyét.

A tanulmányi versenyre a hazai érettségit adó közoktatási intézményekben nappali tagozaton tanuló, érettségi előtt álló 12. osztályos diákok háromfős csapatainak jelentkezését várjuk.

A nevezés a http://regisztracio.beszedesmult.hu/ online regisztrációs felületen keresztül történik.

Nevezési határidő: 2016. október 28.

A szervezők célja, hogy a verseny az újszerű és kreatív feladatok megoldása révén népszerűsítse a történelem tantárgyat és azon belül bővítse a GULÁG korszakról meglévő ismereteket a diákok körében. A Tanulmányi Verseny háromfordulós. Az első két fordulóban online zajlik a verseny. Az országos döntőbe a régiókból az első három helyen végzett csapatok jutnak, az online írásbeli fordulók eredményeinek összesítése után. Az országos döntőbe jutott csapatok (régiók első három helyezettjei) oklevelet kapnak és a fiatalok számára vonzó tárgyjutalomban részesülnek.

Az országos döntő egész napos rendezvény keretén belül kerül megrendezésre Budapesten, 2017. január közepén.

A Tanulmányi Versenyen való részvétel ingyenes.

 

Szeretettel várjuk a fiatalok jelentkezését!

További információk: www.beszedesmult.hu

 

Budapest, 2016. szeptember 29.

Tudta-e…

Tudta-e, hogy a sztálini munkatáborok közül a Perm-36 néven ismert tábor működött a legtovább, egészen 1987 végéig? Az 1946-ban létesített épületegyüttest 1994-ben múzeummá alakították át.