"Málenkij robot diákszemmel." Közönségszavazás indul a diákok pályamunkáira

A Kecskeméti Katona József Múzeum és a Kecskeméti Médiacentrum közreműködésében közönségszavazés indul a hirös.hu webfelületén.

A 2017. február 15-éig beérkezett 40 darab képzőművészeti pályamunka díjazása február 24-én, a PAE Gamf Karán már megtörtént, ám a bírálóbizottság javaslata alapján és Bán János főszerkesztő támogatásával megkérdezzük olvasóinkat is, hogy Önök melyik középiskolás diák pályamunkáját látják a közönségdíj elnyerésére legalkalmasabbnak!

A pályamunkákat a Gulág-pályázat fülre kattintva lehet elérni.

A szavazás 2017.02.28-án, 12 órakor veszi kezdetét. A szavazatok leadására 2017.03.14.-e 24:00 óráig van lehetőség.

A közönségdíjazott nyereményei a következők:

1. Alcatel Onetouch Pixi 3 10'' tablet
2. 25 ezer forint értékű könyvcsomag a Kecskeméti Katona József Múzeum kiadványaiból
3. A közönségdíjnyertes pályamunka szerzőjét és felkészítő tanárát a Kecskeméti Katona Jószef Múzeum - szakmuzeológusi kísérettel - egy tanulmányi kirándulásra viszi, amelynek úticélja a recski munkatábor helyén létesült emlékhely és a Terror Háza Múzeum.

A díjazottat a szervezők a közönségszavazás befejezése után értesítik.

Tudta-e…

Tudta-e, hogy a málenkij robot, azaz a második világháború utáni szovjetunióbeli kényszermunka magyar elnevezése a „маленькая работа” (malenykaja rabota, azaz „kis munka”) orosz kifejezésből ered? A kényszerítő eseményeknél a szovjetek a civilek megnyugtatásaként ismételgették e kifejezést, hogy a civilek megnyugodjanak, munkájukra csupán rövid ideig lesz szükség.